Medlemsbrev nr 1 – 2015

Velkommen til et nytt og spennende år med Norsk – Svensk Forening!
Vi vil gjøre vårt aller beste for at medlemskapet også i år vil gi glede og fornøyelser. Vedlagt er faktura med medlemskort 2015.  Vi ber vennligst om betaling ved forfall! Ta godt vare på medlemskortet. Det skal vises frem for å oppnå medlemsfordeler.

Styremedlem Gerd Aarsland Rosander er død
Vi må dessverre meddele at vårt kjære styremedlem fra 2003, Gerd Aarsland Rosander gikk bort 11. desember. Gerd var mesteparten av sitt yrkesaktive liv tilknyttet museumsbransjen, først som leder for formidlingsseksjonen på Norsk Folkemuseum, og senere som leder for Ibsenmuseet.

Gerds kunnskaper og kontaktnett fra museumsverden var av stor betydning for Norsk-Svensk Forening og til hjelp i programvirksomheten. Vi er svært takknemlig for å ha hatt Gerd med i Norsk – Svensk Forening. Vi lyser fred over hennes minne!

Et dukkehjem av Henrik Ibsen 15. februar, søndag  – salongteater i Villa Hjørungli
Det nye året innleder vi med salongteater. Det er teaterparet Gudrun Waadeland og Svein Erik Brodal som ønsker oss velkommen. Tidsfristen for påmelding er passert, men du kan ringe for eventuelle avbestillinger, Birgitta 22 44 64 75 eller 959 70 844.

Svensk Valborgsmässoafton  30. april, torsdag – sted Voksenåsen
Markera dagen redan nu! Vi samlas till den svenska traditionen Valborgsmässoafton med Sangselskapet Guldbergs Akademiske Kor, brasa, talet välkommen til våren, allsång, Valborgsbuffet og dans till Finn Eriksens Orkester.

Svensk Midsommarafton 19. juni, fredag – sted Voksenåsen
Markera dagen redan nu! Vi samlas till den svenska barn- och familjetraditionen, svensk midsommarafton med dans kring lövad midsommarstång med Ingemar och Birgitta Ihlis från Dalarna i Sverige, barntävlingar/lekar, dragkamp, glass och godispåsar, svensk midsommarbuffet, musik och midsommardans.

Styret etterlyser kandidater til styrearbeid
Styret i Norsk-Svensk Forening ønsker forslag til nye styremedlemmer. Hvis du kjenner noen som kunne tenke seg å gjøre en innsats for foreningen, vil vi være svært takknemlig for forslag.

Norsk-Svensk Forening ble etablert etter 2. verdenskrig og bygger på de nære bånd mellom to naboland som hadde så stor betydning under krigen.  Tanken var å utvikle vennskap og forståelse mellom våre broderland. Vær med å utvikle vår forening videre! Vi har p t ca 350 medlemmer.

Velkommen til en prat med noen av oss Birgitta 959 70 844, Britt 416 11 401,
Anne Grethe 976 89 248, Elisabeth 984 64 586 og Kerstin 906 87 803.

Vänlig hälsning/Styrelsen