Medlemsbrev nr 2 – 2015

Svensk Valborgsmässoafton, torsdag 30 april på Voksenåsen.
                       — sov över till 1 maj till en kanonpris —

Norsk – Svensk Forening inbjuder till en svensk tradition med körsång, majbrasa, talet till våren, allsång, festmåltid och dans till orkester – Svensk  Valborgsmässoafton –

Det är dagen före den heliga Valborgs dag. Studenterna i Lund och Uppsala har i över 200 år samlats kring en eld aftonen före 1 maj för att – i sina vita studentmössor – fira vårens ankomst med körsång och fest. Den vita studentmössan är symbolen för att man är färdig med gymnasiet och tagit studentexamen. Som tradition bär man gärna den vita studentmössan på Valborgsmässoafton och 1 maj.

Ankomst och betalning: Samling kl 17 – 18 i Recepionen.  Entréavgift kr 100 för medlemmar och kr 150 för övriga gäster. Barn ingen avgift. Betalning i kontanta pengar, här kan vi inte ta betalning med kort. Norsk –Svensk Forening sitter vid två bord i Receptionen, ett bord för betalning av entréavgift och vid det andra om du önskar bli medlem, registrering av nya medlemmar.

Bli medlem i Norsk –Svensk Forening: det finns alltså möjlighet att bli medlem i Norsk – Svensk Forening innan du betalar entréavgiften. Medlemsavgiften pr år är kr 250 för individuellt medlemskap eller kr 400 för par medlemskap. För ungdom under 26 år kr 100  och för barn under 16 år fritt medlemskap tillsammans med en eller båda föräldrarna.

Medlemskap ger då också medlemspris vid betalning av bufféavgiften, som betalas senare vid bordet i matsalen.

Fredmans Bar är öppen. Samling i Gerhardsensalen

Programmet: börjar kl 18 i Gerhardsensalen med manskören Sangselskapet Guldbergs Akademiske Kor. Efter konserten förflyttar vi oss ut till terrassen för att se på majbrasan. Talet till våren hålles i år av vår kyrkoherde i Svenska Margaretakyrkan, Per Anders Sandgren. Allsång ute på terassen tillsammans med Guldbergskören, den för alla svenskar så välkända, ”Vintern rasat ut bland våra fjällar.”

Svensk ValborgsBuffé: pris för medlem kr 225, övriga gäster kr 310.

Bordsbeställning: senast tisdag 28 april kl 15 på telefon 22 81 15 43/22 81 15 00

Valborgsdans: i Fredmans Bar till Finn Eriksens Orkester med Odd Børre

Ta med dina vänner och bekanta till en svensk tradition
Svensk Valborgsmässoafton!  Välkommen!

Sov gott på Voksenåsen natten 30 april till 1 maj.
Kanonerbjudande för alla som önskar vila ut efter en helafton
–  kr 225 per person i dubbelrum –

Efter god mat och dryck och dans till Finn Eriksens Orkester har du nära till sängen med övernattning på Voksenåsen – till kanonpris –  dubbelrum med stor frukost per person kr 225 och enkelrum kr 550.

En uppfriskande promenad i den mysiga omgivningen passar fint innan du vänder hemåt för 1 maj firandet
.  Reservera rum 22 81 15 00. Välkommen!

Vänlig hälsning
Styrelsen – Kerstin/Birgitta/Britt/Anne Grethe/Elisabeth

Några kommande program i Margareta kyrkan – mars – juni 2015

Mars

11/3 12 – 13.30 Onsdagsträff med lunch:
Ulla Lindström, Göteborg talar om Småskaligt bistånd – Fem års erfarenhet av Kep Gardens, ett skolprojekt i Kambodja.
Anmälan.

18.30 veckomässa, därefter samtalsgrupp tro och liv.
Tema Samlaren och skingraren
Luk 11: 14-26.
Ingen föranmälan

26/3 18.00 tala film tala liv.
En värsting till syster (Sister Act)
Ingen föranmälan

8/4 18.30 veckomässa, därefter samtalsgrupp tro och liv.
Tema Lev som ljusets barn! Matt 28: 1-20.
Ingen föranmälan

12 – 13.30 Onsdagsträff med lunch:
”Svenskarna måste vara ett lyckligt folk” Stiftsadjunkt Bertil Murray, Uppsala berättar från halvöknen och sjunger egna psalmer.

tala film tala liv. Schindlers List.
Ingen föranmälan.

18.30 Hantverkskaféet bjuder in till tovningsworkshop med Monica Wernhoff.
Anmälan.

29/4 18.30 veckomässa, därefter samtalsgrupp tro och liv.
Som en kvinna i födslovåndor Joh 16: 16-22.
Ingen föranmälan

13/5 12 – 13.30 Onsdagsträff med lunch:
Riksspelman Maria Hulthén, Lidingö kommer för att musicera och kåsera med oss utifrån temat ”Ett gott liv”.

tala film tala liv. Amazing Grace.
Ingen föranmälan.

3/6 18.30 veckomässa, därefter samtalsgrupp tro och liv.
Dolt för de kloka, synligt för barnen. Matt 11: 25-27.
Ingen föranmälan.

12 – 13.30 Onsdagsträff med lunch:
Vi välkomnar Professor Anders Runesson, Oslo som talar om Jungfrufödseln i historia och nutid.