Medlemsbrev nr 1 – 2016

1946 – 2016  Norsk – Svensk Forening 70 år.
Födelsedagsfirande i Margaretakyrkan och Sveriges ambassads residens

Det är en stor glädje att önska välkommen till Margaretakyrkan, söndag 24 januari 2016 till högmässan med kyrkoherde Per Anders Sandgren och riksantikvarens föredrag med bildvisning «Oslo gjennom 70 år» med riksantikvar Jørn Holme.

Residenset, Inkognitogata 27, torsdag 28 januari 2016 och Sveriges ambassadör Axel Wernhoff och fru Monika Wernhoff.

Möte med Lars Klevstrand, trubaduren och Evert Taube.

Program söndag 24 janauri kl 11 – 1345, Margaretakyrkan

Norsk-Svensk Forening stiftades i Universitetets Gamle Festsal 24 januari 1946. Stiftelsedagen i jubileumsåret är vi inviterade till kyrkan och har glädjen att hälsa hjärtligt välkommen till riksantikvaren, som visar bilder och berättar om Oslo genom 70 år.

flagg-i-gata

11:00
Högmässa i Margaretakyrkan, kyrkoherde Per Anders Sandgren Jubileumsdagskyrkkaffe med födelsedagstårta Igår – idag – imorgon, ordförande Kerstin Rådetorp.

12:45
Oslo genom 70 år, riksantikvar Jørn Holme berättar och visar bilder

Födelsedagshälsningar Karl-Einar Ellingsen, adm direktör Voksenåsen, Kjell Anneling, ordförande Svensk-norska föreningen Stockholm och tidigare Sveriges ambassadör i Oslo, vår nya medlem Amelie Fougner, lektor, och äresmedlemmarna Lisa Leinaas och Greta Steen – Larsen.

13:45
Jubileumsprogrammet är slut

Program torsdag 28 januari kl 18 – 21, Residenset, Inkognitogata 27

18:00
Ambassadörens hälsning till Norsk-Svensk Forening Igår- idag – imorgon, ordförande Kerstin Rådetorp
Födelsedagshälsningar Karl Einar Ellingsen, adm direktör Voksenåsen, Kjell Anneling, ordförande Svensk-norska föreningen Stockholm, Anne Kristin Fösker, författare av den nyligen utgivna boken ”Gränsen är nådd”

18:30
”Så länge hjärtat kan slå,”
Lars Klevstrand, trubaduren och Evert Taube

Svensk smörgåstårta, vin och mingel.

Hjärtligt välkommen!