Invitasjon til lansering av De glemte blokadebryterne

Tirsdag 18. oktober kl. 17.00 i Voksenåsens salong.

”Et utbrytingsforsøk fra Göteborg til England sist i mars 1942. Tyske flåteenheter ventet på oss. […] Vi var fanger i natt og tåke, vi skulle forsvinne sporløst. Så om det hadde gått slik tyskerne mente, var det dødstraff vi hadde fått.”

Radiotelegrafist Arne Moi, ble tatt til fange men reddet av «de hvite bussene» i 1945.

Under okkupasjonen av Norge og Danmark ble Skagerak et tyskt havområde. Store minefelt sperret Sveriges forbindelser til verdenshavene. En gruppe mennesker forenes av en felles drivkraft om å trosse den tyske Skagerak-blokaden. Mest unge menn, de fleste nordmenn. Boken forteller på dramatisk vis et stykke norsk-svensk-britisk historie som for mange hittil har vært ukjent. Tirsdag 18. oktober samtaler Forfatter Anders Johansson med Guri Hjeltnes, direktør ved Holocaustsenteret, og forfatter av Handelsflåten i krig og Hverdagsliv, i Voksenåsens vakre salong.

Boken, som kom ut i Sverige i mai, har høstet lovord både hos publikum og presse og Göteborgs-posten skriver «Det fruktansvärda och nervpirrande förloppet skildras utmärkt av Johansson, som därmed gör en värdefull innsats. Likaså innehåller boken rafflande detaljer angående spionerna och nervkriget som utgjorde de hemliga agentaernas Göteborg 1939-1945.»

Påmelding pr mail til senter@voksenaasen.no

Lanseringen arrangeres i samarbeid med Cappelen Damm forlag


Anders Johansson har 35 års fartstid som journalist på Dagens Nyheter. Han har tidligerer utgittt Den glemte armé (2007) og De glemte agentene (2010)

Kommentera