Invitasjon ”Norges tack till Sverige”

Anders Johansson & Mats Wallenius
presenterer sin seneste bok ”Norges tack till Sverige”
Voksenåsen, mandag 27. mars 2017, kl. 18.00

Ett møte med journalisten og forfatteren Anders Johansson samt Mats Wallenius, sjef for Svensk-norska samarbetsfonden, som sammen har skrevet en spennende bok med delvis nytt materiale om de norsk-svenske relasjonene under den annen verdenskrig. Boken tar utgangspunkt i det tal som kong Olav V holdt ved overrekkelsen av en Minnestein til Carl XVI Gustaf i 1983 som takk for svensk hjelp og innsatser under og straks etter den annen verdenskrig. Minnesteinen sto lenge bortgjemt men er nå flyttet til en meget fremtredende plass i nærheten av Norges ambassade i Stockholm.

 

Mats Wallenius er sjef for Svensk -norska samarbetsfonden og har tidligere vært sjef for Foreningen Norden i Sverige samt Nordisk Kulturfond.Anders Johansson er journalist og forfatter og har skrevet tre bøker om bortglemte forhold og person- ligheter i Sverige og Norge under den 2. verdenskrig


Påmelding innen den 24. mars.

Send mail til senter@voksenaasen.no eller via voksenaasen.no/senter
Arrangementet er gratis.

Kommentera