Medlemsbrev nr. 3 – mai 2018

Kjære medlemmer!
Valborgsmässoafton ble en stor suksess med flere hundre besøkere både store og små. Det var program for barnen og program for de voksne, lansering av boken «Söta Bror» av Claes Arvidsson, sang av Guldbergs akademiske kor, tale til våren v/prest Per-Anders Sandgren, båltenning, buffé og dans til Finn Eriksens orkester med Odd Børre.

Vårens neste program
Tirsdag 22 mai kl. 18-19 – bokpresentasjon på Voksenåsen.
Forfatteren Dick Harrisson presenterer sin nylig utkomne biografi over statsminister Tage Erlander med tittelen «Jag har ingen vilja till makt». Dick Harrisson er professor i historie ved universitetet i Lund og har gitt ut mange populærhistoriske bøker. Tage Erlander var svensk sosialdemokratisk statsminister i 1946–1969, det vil si i hele 23 år, den lengst sittende
regjeringssjef i noe demokratisk land. Invitasjon vedlegges.

Mandag 28. mai kl. 18.00 – utflukt til Seterhytten, Dronningberget, Bygdøy.
Herman Lindqvist, forfatter, kjent gjennom sine populærhistoriske bøker og TV-programmer og konservator Monica Mørch fra Norsk Folkemuseum samt dir. Bård Frydenlund fra Eidsvoll 1814 holder foredrag om Bernadottene i anledning 200-årsjubileet for ætten Bernadotte på tronen. Rammen er Dronning Louises Seterhytte på Bygdøy Kongsgård innviet i 1862 og restaurert i 2010. Dronning Louise var gift med Karl XV, konge av Sverige og Norge.
Lett servering. Invitasjon vedlegges

Fredag 22. juni – Midtsommerfeiring på Voksenåsen.
Det blir tradisjonell midtsommerfeiring på Voksenåsen med buffet, dans rundt midtsommerstangen, lek og konkurrenser for store og små. Etter middag blir det dans i Fredmans bar. Invitasjon kommer